Nieuws

Hier vind je de meest recente artikels en leermiddelen terug, alsook de nieuwe vormingen voor leerkrachten.

 

tournesol

Nieuwe artikels

Onze laatste nieuwtjes

(c)ARTER Architects pour Bruxelles Environnement

Operatie Re-creatie

Het doel van Operatie Re-creatie is om speelplaatsen om te vormen tot gemengde en kwaliteitsvolle natuurlijke speel- en ontspanningsruimten en tegelijkertijd een verkoelende groene plek in de wijk te brengen.

Lees verder »
Vormingen

Komende vormingen voor leerkrachten

Initiatie moestuinieren op school

De moestuin in de herfst en voorbereiding op de winter

09/10/24

Thematische opleidingen

Een moestuin in bakken

16/10/24

Thematische opleidingen

Een snoeptuin op school

Klein fruit op school

06/11/24

Thematische opleidingen

Een snoeptuin op school

Fruitbomen op school

20/11/24

Alle artikels

Nieuws

Valken voor iedereen 2022

Vandaag, zoals elk voorjaar sinds 2005, nemen Valken voor iedereen u mee om de slechtvalken te ontdekken die nestelen in Brussel en daarbuiten. Kom en ontdek elk detail van de levensloop van deze prachtige vogel dankzij een camerasysteem dat 7/24 de nestcyclus live uitzendt van verschillende paren die in Brussel leven.

Lees verder »
Nieuws

Buitenlesdag 2022

Donderdag 28 april 2022 is het voor de zesde keer Buitenlesdag in de Vlaamse en Brusselse scholen. MOS – duurzame scholen, straffe scholen – roept alle leerkrachten op om die dag met hun leerlingen buiten te vliegen. De buitenlesdag is ook één van de Goodplanet Challenges.

Lees verder »
Biodiversiteit

Bijen in de Lente in Focus

Photo © J.Kimbler Bijen zei u? Maar welke dan! Bijen wereldwijd 87 % van de bestuiving in de wereld gebeurt door dieren waarvan de meerderheid door insecten. De meest vertegenwoordigde

Lees verder »
Nieuws

Bubble opleiding ‘Luchtkwaliteit’

Het project Babel’Air biedt opleidingen aan over luchtkwaliteit voor leerkrachten van de kleuterschool tot de tweede graad van het secundair onderwijs. Tijdens de opleidingen leren leerkrachten meer over problemen rond luchtkwaliteit binnen- en buitenshuis en ontdekken ze hoe ze met hun leerlingen wetenschappelijk onderzoek kunnen uitvoeren.

Lees verder »
Natuur & milieu

Biodiversiteit 101

Biodiversiteit voor mij is een vlinder die op je arm landt om je zweet op te slurpen, de geur van dennennaalden op een warme zomerdag, het verzamelen van zwaluwen op een elektriciteitsdraad voor hun trek naar het Zuiden,…

Lees verder »
Nieuws

Teach up! 2030 (Brussel)

Hoe kunnen leerlingen en leerkrachten nadenken vanuit het perspectief van een superdiverse wereld? Hoe kan het onderwijs het fundament leggen voor toekomstige duurzame samenlevingsmodellen? Hoe maken we onze leerlingen op een boeiende manier wegwijs in de complexe duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDGs)?

Lees verder »