Stippenkaart luchtkwaliteit Brussel

De Brusselaars deden in 2021 massaal mee aan CuriezenAir. Dankzij dit burgerwetenschap project kan je nu te weten komen hoe het met de luchtkwaliteit in jouw buurt is gesteld via de stippenkaart.

Valken voor iedereen 2022

Vandaag, zoals elk voorjaar sinds 2005, nemen Valken voor iedereen u mee om de slechtvalken te ontdekken die nestelen in Brussel en daarbuiten. Kom en ontdek elk detail van de levensloop van deze prachtige vogel dankzij een camerasysteem dat 7/24 de nestcyclus live uitzendt van verschillende paren die in Brussel leven.

Buitenlesdag 2022

Donderdag 28 april 2022 is het voor de zesde keer Buitenlesdag in de Vlaamse en Brusselse scholen. MOS – duurzame scholen, straffe scholen – roept alle leerkrachten op om die dag met hun leerlingen buiten te vliegen. De buitenlesdag is ook één van de Goodplanet Challenges.

Bijen in de Lente in Focus

Photo © J.Kimbler Bijen zei u? Maar welke dan! Bijen wereldwijd 87 % van de bestuiving in de wereld gebeurt door dieren waarvan de meerderheid door insecten. De meest vertegenwoordigde […]

Bubble opleiding ‘Luchtkwaliteit’

Het project Babel’Air biedt opleidingen aan over luchtkwaliteit voor leerkrachten van de kleuterschool tot de tweede graad van het secundair onderwijs. Tijdens de opleidingen leren leerkrachten meer over problemen rond luchtkwaliteit binnen- en buitenshuis en ontdekken ze hoe ze met hun leerlingen wetenschappelijk onderzoek kunnen uitvoeren.

Biodiversiteit 101

Biodiversiteit voor mij is een vlinder die op je arm landt om je zweet op te slurpen, de geur van dennennaalden op een warme zomerdag, het verzamelen van zwaluwen op een elektriciteitsdraad voor hun trek naar het Zuiden,…

Teach up! 2030 (Brussel)

Hoe kunnen leerlingen en leerkrachten nadenken vanuit het perspectief van een superdiverse wereld? Hoe kan het onderwijs het fundament leggen voor toekomstige duurzame samenlevingsmodellen? Hoe maken we onze leerlingen op een boeiende manier wegwijs in de complexe duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDGs)?

«De zee begint bij jezelf»

Plastic zakjes, flessen, sigarettenpeuken … het probleem van afval in zee is gekend. Vandaag duiken ook mondmaskers op, niet alleen als zwerfvuil op straat, maar ook in zee. Via de wind, beekjes en rivieren komen ze daar terecht. Ontdek hier heel wat tips om te vermijden dat al dit afval in zee terechtkomt.

Een nieuwe versie van de Biologische waarderingskaart voor Brussel

De Biologische waarderingskaart (BWK) is een middel om de natuurwaarde in het gewest op te volgen en te objectiveren. Deze kaart toont de gebieden in het Brussels Gewest met een (zeer) hoge biologische waarde. Het zijn de gebieden die in belangrijke mate bijdragen aan het behoud en de bescherming van de regionale biodiversiteit (fauna, flora en natuurlijke habitats).