Gewestelijk Centrum voor Ecologie-Initiatie • Hoeve van Ukkel • Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Gewestelijk Centrum voor Ecologie-Initiatie
Hoeve van Ukkel • Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Natuurblad – Darwin Dag

Darwin met een feesthoed

Ter ere van Darwins geboortedag vieren we zijn leven, nalatenschap en de wetenschap in het algemeen.

Delen doet groeien!

framboisier

Het Brusselse netwerk van Moestuingidsen biedt je de kans om frambozenstruiken en rabarberplanten die te veel groeien in je tuin te schenken of er te ontvangen.

Natuurblad – De pot op met potgrond

Ronde zonnedauw

Op mooie lentedagen kriebelen onze groene vingers. We begeven ons massaal naar tuincentra waar we plantjes en potgrond inslaan. Wat aanvoelt als een positieve daad is in werkelijkheid een ecologische […]

Brussel morgen – Burgerraad voor het klimaat

Hoe willen we leven in 2050 in Brussel? Om deze koolstofarme visie voor 2050 te realiseren, is het belangrijk dat deze zo breed mogelijk door de Brusselaars wordt gedeeld en ondersteund. Hiervoor werd de Burgerraad voor het klimaat opgericht.

Stadsfossielen en waar ze te vinden

Natte winterdagen zijn ideaal voor een zoektocht naar stadsfossielen. De regen laat ze mooi uitkomen ten
opzichte van de blauwe kalksteen en je hoeft niet eens (ver) de deur uit te komen om ze te vinden. Als je ze eenmaal herkent, zal je ze overal tegenkomen. Je bent gewaarschuwd!

De groene speelplaats als verlengstuk van het klaslokaal

Operatie Re-creatie, een project gecoördineerd door Leefmilieu Brussel in samenwerking met perspective.brussels, heeft als doel de speelplaatsen om te vormen tot gemengde en kwaliteitsvolle natuurlijke speel- en ontspanningsruimten en tegelijkertijd een verkoelende groene plek in de wijk te brengen.

Teek a break

In dit burgerwetenschapsproject dat nog tot oktober 2022 loopt, roept de Universiteit van Antwerpen burgers op om teken in hun tuin te vlaggen. Hiermee willen onderzoekers nagaan in welke tuinen en voor welke vegetatietypes teken het meest voorkomen.

Het ARBRES-project doet een beroep op uw kennis van het gebied

Vertel ons waar we deze fruitbomen kunnen vinden in Brussel (19 gemeenten)

Het project Arbres (maart 2021-maart 2024) is een door Innoviris gefinancierd participatief onderzoeksproject dat de socio-ecologische voorwaarden voor de inplanting van fruitbomen in Brussel wil verkennen en wil begrijpen hoe ze kunnen bijdragen tot de veerkracht van het voedselsysteem.