Gewestelijk Centrum voor Ecologie-Initiatie • Hoeve van Ukkel • Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Gewestelijk Centrum voor Ecologie-Initiatie
Hoeve van Ukkel • Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Operatie Re-creatie

(c)ARTER Architects pour Bruxelles Environnement

Het doel van Operatie Re-creatie is om speelplaatsen om te vormen tot gemengde en kwaliteitsvolle natuurlijke speel- en ontspanningsruimten en tegelijkertijd een verkoelende groene plek in de wijk te brengen.

Vacature: Secretariaatmedewerk(st)er

bâtiment du CRIE

Context De vzw Tournesol-Zonnebloem leert jong & oud hun leefomgeving anders te bekijken, te begrijpen en te respecteren. Om dit dagelijkse doel te bereiken, biedt ze een veelvoud van activiteiten […]

Natuurblad – Darwin Dag

Darwin met een feesthoed

Ter ere van Darwins geboortedag vieren we zijn leven, nalatenschap en de wetenschap in het algemeen.

Delen doet groeien!

framboisier

Het Brusselse netwerk van Moestuingidsen biedt je de kans om frambozenstruiken en rabarberplanten die te veel groeien in je tuin te schenken of er te ontvangen.

Natuurblad – De pot op met potgrond

Ronde zonnedauw

Op mooie lentedagen kriebelen onze groene vingers. We begeven ons massaal naar tuincentra waar we plantjes en potgrond inslaan. Wat aanvoelt als een positieve daad is in werkelijkheid een ecologische […]

Brussel morgen – Burgerraad voor het klimaat

Hoe willen we leven in 2050 in Brussel? Om deze koolstofarme visie voor 2050 te realiseren, is het belangrijk dat deze zo breed mogelijk door de Brusselaars wordt gedeeld en ondersteund. Hiervoor werd de Burgerraad voor het klimaat opgericht.

Stadsfossielen en waar ze te vinden

Natte winterdagen zijn ideaal voor een zoektocht naar stadsfossielen. De regen laat ze mooi uitkomen ten
opzichte van de blauwe kalksteen en je hoeft niet eens (ver) de deur uit te komen om ze te vinden. Als je ze eenmaal herkent, zal je ze overal tegenkomen. Je bent gewaarschuwd!