Gewestelijk Centrum voor Ecologie-Initiatie • Hoeve van Ukkel • Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Gewestelijk Centrum voor Ecologie-Initiatie
Hoeve van Ukkel • Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Operatie Re-creatie

Het doel van Operatie Re-creatie is om speelplaatsen om te vormen tot gemengde en kwaliteitsvolle natuurlijke speel- en ontspanningsruimten en tegelijkertijd een verkoelende groene plek in de wijk te brengen.
(c)ARTER Architects pour Bruxelles Environnement

We breken alles (of bijna alles) om te kunnen planten en infiltreren!

De school Sainte-Trinité Cardinal Mercier 2 in Elsene is een van de 20 geselecteerde Brusselse scholen voor het project Operatie Re-creatie.

Milieubewustzijn is een prioriteit voor het onderwijzend personeel, dat enthousiast bij het project betrokken is. Sommigen hopen zelfs af en toe buiten les te kunnen geven. Zij willen dat de kinderen ongeacht het weer van het speelplein kunnen genieten, dat het een plek wordt om te spelen, te rusten, te praten, te ontdekken, te leren, … Maar ook dat de plek openstaat voor buitenschoolse activiteiten in alle seizoenen! Na enkele maanden van samenwerking is het werk begonnen. Je kunt de voortgang volgen op de Bubble website, met de camera! Je kunt ook een kijkje nemen op de pagina’s van Clair Vivre en École maternelle 2, waar de werken ook zijn begonnen!