Gewestelijk Centrum voor Ecologie-Initiatie • Hoeve van Ukkel • Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Gewestelijk Centrum voor Ecologie-Initiatie
Hoeve van Ukkel • Brussels Hoofdstedelijk Gewest

«De zee begint bij jezelf»

Plastic zakjes, flessen, sigarettenpeuken … het probleem van afval in zee is gekend. Vandaag duiken ook mondmaskers op, niet alleen als zwerfvuil op straat, maar ook in zee. Via de wind, beekjes en rivieren komen ze daar terecht. Ontdek hier heel wat tips om te vermijden dat al dit afval in zee terechtkomt.

We hebben allemaal een band met de zee. Ze regelt ons klimaat door CO2 op te nemen en voorziet ons van zuurstof, vis, schaal- en schelpdieren, zout, zand, windenergie en nog zo veel meer. Daarnaast vormt ze een ware bron van rust en ontspanning. De Noordzee herbergt ook verrassend veel leven: meer dan 2.000 dieren en planten, van de zeeanemoon, het zeepaardje en de garnaal tot de zeehond, de bruinvis en vele soorten algen.

De campagne “De zee begint bij jezelf” van de Dienst Marien Milieubeleid van de FOD Volksgezondheid spoort burgers aan tot goede milieupraktijken via gratis advies en visuele hulpmiddelen die ook in de klas kunnen worden gebruikt. Video’s, posters, flyers, enz. zullen de leerlingen in staat stellen te discussiëren over de bescherming van de Noordzee en haar bewoners. En dat kan van overal: de zee begint bij jezelf, thuis in je keuken en badkamer, in elk rioolputje …

Meer info hier