Nieuws
Hier vind je de meest recente artikels en leermiddelen terug, alsook de nieuwe vormingen voor leerkrachten.

Nieuwe artikels
Onze laatste nieuwtjes

Vacature: Natuuranimator/trice voor de vzw Tournesol-Zonnebloem
De vzw Tournesol-Zonnebloem is op zoek naar een Natuuranimator/trice.

Natuurblad – De zoemende zwevers
Combineer de liefde voor Suske en Wiske albums met zweefvliegen en je krijgt ‘De zoemende zwevers’ als titel van een nieuw Natuurblad.

Het is herfst, laten we delen!
De Brusselse Moestuingidsen fluisteren ons in dat het de moment is om aardbei-, munt-, rabarberplanten en frambozenstruiken die te veel groeien in je tuin te schenken!

Bedankt!
Onze vereniging kreeg steun van de Rotary Club, meer bepaald van de afdeling Rotary Bruxelles-Vésale.
Komende vormingen voor leerkrachten
Alle artikels

Biodiversiteit 101
Biodiversiteit voor mij is een vlinder die op je arm landt om je zweet op te slurpen, de geur van dennennaalden op een warme zomerdag, het verzamelen van zwaluwen op een elektriciteitsdraad voor hun trek naar het Zuiden,…

Teach up! 2030 (Brussel)
Hoe kunnen leerlingen en leerkrachten nadenken vanuit het perspectief van een superdiverse wereld? Hoe kan het onderwijs het fundament leggen voor toekomstige duurzame samenlevingsmodellen? Hoe maken we onze leerlingen op een boeiende manier wegwijs in de complexe duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDGs)?

«De zee begint bij jezelf»
Plastic zakjes, flessen, sigarettenpeuken … het probleem van afval in zee is gekend. Vandaag duiken ook mondmaskers op, niet alleen als zwerfvuil op straat, maar ook in zee. Via de wind, beekjes en rivieren komen ze daar terecht. Ontdek hier heel wat tips om te vermijden dat al dit afval in zee terechtkomt.

Een nieuwe versie van de Biologische waarderingskaart voor Brussel
De Biologische waarderingskaart (BWK) is een middel om de natuurwaarde in het gewest op te volgen en te objectiveren. Deze kaart toont de gebieden in het Brussels Gewest met een (zeer) hoge biologische waarde. Het zijn de gebieden die in belangrijke mate bijdragen aan het behoud en de bescherming van de regionale biodiversiteit (fauna, flora en natuurlijke habitats).

Nieuwe Brusselse Vogelatlas – Oproep!
Bijna 20 jaar na het veldwerk van de vorige atlas wordt het stilaan tijd voor een nieuwe. Daarvoor is alle hulp welkom!l

Openbaar onderzoek: programma voor pesticidenreductie 2023 -2027
Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest heeft een nieuw programma om het gebruik van pesticiden te beperken. Het doel? Meer biodiversiteit en natuur in de stad! Maar ook een betere gezondheid, een gezonder leefmilieu en een aangenamere leefomgeving voor de bevolking. Geef nog tot 20 maart je mening en neem deel aan het openbaar onderzoek .